Program „Klasztorne smaki” prowadzi popularny i lubiany śląski kucharz Remigiusz Rączka.
Kucharz Remigiusz Rączka przemierza Polskę, aby przekazać widzom tajemnicze smaki i stare receptury zza klasztornych murów. Jakie potrawy przygotuje, pod czujnym okiem duchownych?
W Sandomierzu gospodarzem odcinka był ojciec przeor Marcin Lisak. - U nas co prawda nie zza murów… ale też, jak wiecie, całkiem miło. Ojciec przeor opowiada o naszym klasztorze i winnicy oraz co nieco gotuje - napisali Dominikanie w mediach społecznościowych.
Jaką recepturę zdradzili ojcowie Dominikanie? O tym przekonają się już widzowie.
Program będzie można obejrzeć już niedługo w Programie 1 Telewizji Polskiej. Termin nie jest jeszcze znany. Zobaczcie zdjęcia z nagrania.
Dziennik Zachodni / Wielki Piątek
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?