Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział...
fot. Kalinovskiy/GettyImages.com

Kto nie powinien jeść ogórków kiszonych? Osoby z tymi schorzeniami powinny ograniczyć jedzenie kiszonek. Sprawdź, czy jesteś w tej grupie

Zaburzenia krzepnięcia krwi

Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział w procesie krzepnięcia. Przy problemach z zakrzepami stosuje się leki, które mają na celu zmniejszenie tworzenia się zakrzepu. Dlatego osoby chorujące na zakrzepicę powinny unikać nadmiernego spożywania ogórków kiszonych, ponieważ mogą one osłabiać działanie przeciwzakrzepowe farmaceutyków.

Zobacz również

Kolejna gorąca impreza w Largo Club Toruń za nami! Zobaczcie, co się działo

Kolejna gorąca impreza w Largo Club Toruń za nami! Zobaczcie, co się działo

El. MŚ w piłce ręcznej. Polacy zagrają ze Słowacją osłabieni. Gdzie i o której mecz?

El. MŚ w piłce ręcznej. Polacy zagrają ze Słowacją osłabieni. Gdzie i o której mecz?

Polecamy

Do sałatki, deseru, na suchą skórę i zniszczone włosy. Ten olej leczy i odmładza

Do sałatki, deseru, na suchą skórę i zniszczone włosy. Ten olej leczy i odmładza

To „cichy zabójca kobiet”, ból trwa latami. Z tą chorobą zmagała się Kora

To „cichy zabójca kobiet”, ból trwa latami. Z tą chorobą zmagała się Kora

Apetyczna owsianka na słono. Takiej jeszcze nie jedliście!

Apetyczna owsianka na słono. Takiej jeszcze nie jedliście!